Cheesecake gjord på Boxholms Tellicherry Peppar

Kock: Martina Lööv - Högskolerestaurangerna



Gör så här

Gör så här:
Smält smöret. Mixa sedan kavringen med smöret.
Tryck ut brödblandningen i en form, med bakplåtspapper i botten.
Blötlägg gelatinbladen.
Riv osten och kör den försiktigt i mixer tillsammans med färskosten och Creme fraichen.
Mixa försiktigt så smeten inte blir lös. Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen i lite av ostsmeten.
Blanda ihop och bred ut på kavringbotten.
Låt stelna i kyl, gärna över natten.
Skär eller stansa ur bitar och servera med valfri rom, eller en liten skiva rökt lax.
Garnera med dill!

Högskolerestaurangerna

Ingredienser

600 gram kavring
100 gram smält smör
2,5 tsk grovt nymalen svartpeppar
1 tsk salt
2 blad gelatin
200 gram Boxholms Tellicherry Peppar 
3 dl Creme fraiche
3 dl Färskost typ Philadelphia
Ev. Rom eller rökt lax.
Dill till garnering